Härnösand N

2010-07-03 kl 10.45 lägger vi ut från Alvik, äter köpt sallad till lunch medan vi går för motor söderut genom Alnösundet. Efter en timme och tillika en kopp kaffe är det dags att sätta segel, fin halvvind i ca 6 m/s från Spikarna mot Åstöudden. Allt fungerar väl.
Väl ute vid udden där vi skall gira babord börjar det blåsa rejält, egentligen lämpligt för ett rev men då det nu blir slör norrut får allt sitta uppe. 10-12 m/s och snittfart på 7 knop för oss raskt över Åvikebukten. "inte är det någon hustrusegling, inte" blir Gunnels kommentar.
Just innan vi skall runda Hemsöns nordöstra udde blir det bleke, men sjön ligger kvar. Gunnel går för att hämta nytt sjökort i kajutan men kommer genast upp med sjösjukekänsla.
Vi går för motor tills vi rundat udden och vi får lä för sjön, då brallar det i igen och vi forsar in med upp till 8 knop i sundet.
Strax före fem är vi framme och tilläggningen med lätt sidvind vid kajen går bra med hjälp av en finsk gentleman i båten bredvid.
Det blev verkligen en rivstart, och brända av solen blev vi dessutom. Allt fungerade bra och vanten behöver nog inte sträckas mer.
Framför First Hotel äter vi så en räksallad i kajutan.

Kommentarer
Postat av: gagga

Härligt att ni äntligen kom iväg!!

På Forshult blåser det inte utan vi har stiltje med 29 grader i skuggan!

God fortsatt seglats önskar Gagga!

2010-07-04 @ 18:50:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0