Åter i hemmahamn

Torsdag morgon lämnar vi Lustholmen och går för motor till Härnösands Norra Hamn där broöppning är beställd till 09:15.
Sex båtar skall igenom och fem klarar det! En blir kvar efter att ha gått på grund i väntan på att den södra bron skall öppnas.
För vår del går det i alla fall bra.
Väl ute ur södra sundet sätter vi segel, vinden är från NNO, 8-10 m/s, och efter ett tag rullar vi in focken och länsar för endast storsegel ner mot Åstöudden. Gammal dyning från söder och nya vågor från NO ger en känsla av jacuzzi och kapten får hänga tungt på rodret i tidvis surf över 8 knop.
Efter Vindhem tar vi ner storseglet och går för motor upp genom Alnösundet.
14:45, efter 35 sjömil för dagen och 620 totalt, lägger vi så till på vår plats och 2011 års 37 dygn långa äventyr för segel är över.

På kryss

efter samtal med mentor Hans Larsson har vi fått veta att det är både tillrådligt och rekommendabelt att man under en semestersegling vid något tillfälle även provar på att kryssa.
Onsdagen får bli dagen för det, under fem veckors tid har vi slörat men idag är vinden som tur är rakt mot färdriktningen.
Det blir nästan 3 timmars fin kryss inomskärs till Lustholmen norr om Härnösand i fart mellan 5,5 och 6 knop, strålande sol och värme.
Bad, whisky och middag blir belöningen. Ett åskregn drar förbi på kvällen men åskan håller sig en bit in i landet.
I morgon går vi under broarna och till hemmahamn Alvik.

Mot Lövvik..

tisdag vid lunchtid lämnar vi som sista båt Berghamn. Vi planerar att gå ner till Lövvik, en av våra tidigare favorithamnar, i en behaglig slör i lätt bris. Efter två timmar är vi framme, fullt av båtar vid bryggan men tre motorbåtar på utsidan har rejäla utrymmen mellan sig. Vi går fram och tillbaka några gånger medan de tittar på tills slutligen en kommer på idén att göra plats. Då har vi tröttnat och bestämt att med dessa vill vi inte umgås och bestämmer oss för att gå vidare och överlåta platsen till en annan seglare på väg in.
Det får i stället bli Hornö Brygga, direkt uppströms Höga Kusten-brons norra brofäste i Nyadal dit vi anländer en dryg timma senare.
Whisky och sedermera middag på servicebyggnadens altan där vi har denna fina utsikt.

Radioskugga...

hamnade vi i under två dagar, men detta har hänt...
Söndag lunchtid lämnar vi Häggvik och får en fin men kort slör ner till Berghamn. Där ligger en Hanse 312, de som vi vi för några dagar sedan träffade i Holmsund.
Efter en timme ungefär anländer Notre Dame med familjen Doherty, Sean, Annika och Jesper. Det blir ett kärt återseende vilket firas speciellt av de båda kaptenerna på bryggan
Bad, fotboll
och sedan grillning..
och dagen avslutas med bastubad.
Nästa dag blir det promenad till klipporna på ostsidan, bad, grillning, fotboll. bastu och därefter rusty nail och frågesport i Maikes kajuta i väntan på den nya dagen då födelsdagsbarnet Annika firas med ytterligare några rusty nails.
Här ses några av de firande vid tillfället
ännu vid god vigör.

RSS 2.0