Berghamn

Vinden vrider mot ost och vi får en fin dag för segel i laber bris. Målet är Häggvik för proviantering och vi väljer att gå in förbi Barsta och därefter utmed Rotsidan. Efter några dagar av hård blåst syns nu många segel och söder om Högbonden
går en rad av segelbåtar för motor (!?) söderut. Vid Rotskäret har två brummat förbi oss och gått in mot Gaviksfjärden, och...ytterligare 7-8 stycken verkar var på väg åt samma håll, bland dem en Hanse 311, Unisax.
Vi tycker oss identifiera en eskaderflagga på dessa båtar, en snabb koll i SXK:s register visar att Hansen är från Söderköping.
Alldeles uppenbart en eskader söderifrån som hastar in mot Häggviks hamn för att få plats. Vi bestämmer oss då att i stället gå till Berghamn, maten räcker någon dag till och där finns fisk att köpa.
Ett bra val, visar det sig. Inför natten och morgondagen har nordostvind upp till 12 m/s lovats och då kajen i Berghamn är tom på båtar kan vi välja bästa platsen för den vinden på nocken, alldeles vid uppgrundningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0